Bideskinne i Rødovre

Bideskinne – god løsning hvis du skærer tænder

Skærer du tænder – så kan en bidskinne være en mulig løsning. Kom forbi vores klinik i Rødovre og hør mere om mulighederne for bidskinne.

Mange mennesker oplever spændingshovedpine omkring kæbeleddet og ømhed ( ”TMD”-symtomer” (temporær mandibulær dysfunktion). som følge af at man skærer tænder. Mange er dog ikke klar over at det skyldes at man skærer tænder. Endvidere kan tænder der skærer mig hinanden også medføre ømme muskler i købeleddet. Dels er lyden af skærende tænder en plage for omgivelserne, dels bliver tænderne slidt, og det er en skade, der er svær at rette op på. Får man ikke som ung afhjulpet tænderskæren med eksempelvis en bideskinne, kan man risikere, at tænderne bliver ødelagt, inden man bliver gammel. Derfor er der al mulig grund til at gøre noget ved det i form af en bidskinne.

 Fremstilling af bideskinne sker hos vores dygtige tekniker og behandling foregår over to behandlinger

payment

Pris fra 3.730,- DKK

Tid: 45-60 min

Årsagen til at man skærer tænder

Årsagen til at man skærer tænder, skyldes hos nogle fejl i biddet, og for andre er det at skære tænder blot en dårlig vane eller et udslag af stress eller anspændelse. Der kan være meget at vinde med at benytte bidskinnen. En bidskinne kan samtidig forebygge eller standse eventuel nedslidning af tænderne. Typiske symptomer ved ”TMD” kan være:

Oplever du nogle af ovenstående symptomer kan en bideskinne være en god løsning til afhjælpning af problemet. Kontakt os i dag og bestil tid til en undersøgelse om, hvorvidt du ville have glæde af en bideskinne eller ej for at afhjælpe dit problem. Ring til os på telefon 70 87 88 87 eller skriv til vores e-mail kontakt@tandlaegerne-venge.dk.

NTI bideskinne

Hos Tandlægerne Venge anvender vi NTI bideskinne. Skinnen tilpasses individuelt, men udelukkende med kontakt i fortandsområdet. Fremstilling og tilpasning af NTI-skinnen sker på et og samme besøg og går normalt fuldstændig problemfrit, hvorfor behandlingen også er noget billigere end behandling med den traditionelle bideskinne, hvor tilpasningen er mere tidrøvende og oftest involverer laboratoriets tandteknikere.

NTI bideskinne mere effektiv end tidligere:

Eftersom etiologien bagved bidfunktionsforstyrrelser er mulit-faktuel samt symptomerne ofte er multible og varierende, så er bidfunktionsforstyrrelser ofte svære at behandle. En NTI bideskinne reducerer den faktor, som af nødvendighed altid må foreligge for at symtomerne skal opstå, nemlig de muskulære para-funktionelle aktiviteter. Derfor kan man sige, at NTI-skinnens effekt behandler årsagen, så tæt det er muligt. Effekten af denne type bideskinne vurderes blandt brugerne som anselig større end nogen anden type bideskinne.

Studier udført på The Pankey Institute i USA har vist, at anteriore NTI-skinner signifikant formindsker muskelspændinger ved tandpres og tænderskæren. Efter omhyggelige tests, som udelukkede alle mulige eller eventuelle uønskede sideeffekter med en NTI bideskinne, blev den godkendt i 1998 til behandling af bidfunktionsrelaterede problemer, inklusiv hovedpine, af FDA. For nyligt har FDA også godkendt NTI som forebyggende behandling af migræne. Der findes omfattende forskning, som støtter NTI-konceptet og et stort antal publicerede videnskabelige studier om NTI og dens effekt på TMD.