PARADENTOSEBEHANDLING

Hvad er paradentose

Hos Tandlægerne Venge i Rødovre nær Vanløse og Brønshøj tilbyder vi grundig og effektiv paradentosebehandling til alle, der plages af paradentose.

​Tandkødsbetændelse er et forstadie til paradentosen (“de løse tænders sygdom”). Som regel er det gingivitis (tandkødsbetændelse), der er årsagen til, at tandkødet ofte bløder efter tandbørstning, men ikke altid. En ihærdig tandbørstning med en hård tandbørste kan imidlertid også være årsagen.

payment

Pris fra 876,- DKK

Tid: 60 min

Hvorfor får man paradontose

Når man børster tænder oplever mange, at deres tandkød jævnligt bløder en smule. Blødning kan være det første synlige tegn på tandkødsbetændelse. Uden paradentosebehandling kan tandkødsbetændelse udvikle sig til paradentose, som kan medføre, at tænderne bliver løse og til sidst falder ud. Både tandkødsbetændelse og paradentose kan bremses med en paradentosebehandling fra tandlægen eller tandplejeren, men først og fremmest ved din egen indsats med tandbørsten og andre hjælpemidler som for eksempel tandtråd, tandstikker og interdentalbørster, små ”flaskerensere”, som er meget velegnet til at rense tandmellemrummene rene med.

​Så man skal endelig ikke holde pause med tandbørsten, selv om det bløder. Har man ridset tandkødet med en hård tandbørste eller for eksempel en tandstikker, kan det være tilrådeligt at holde en pause med tandbørsten og så istedet for skylle med en klorhexidinopløsning på 0,1 % et par dage – og så genoptage almindelig tandbørstning.

​Kontrollerer tandkødet ved en paradentosebehandling

Tandlægen og tandplejeren kontrollerer tandkødet ved de regelmæssige besøg i forbindelse med en paradentosebehandling, men husk alligevel at sige, hvis tandkødet er ømt eller bløder, når du børster tænder. Bliver tandkødsbetændelsen eller parodontosen opdaget i tide, har man selv, med lidt hjælp fra tandlægen og tandplejeren, flere muligheder for at nå en paradentosebehandling og nå at stoppe og helbrede sygdommen.

​I forbindelse med en paradentosebehandling kan tandlægen fjerne tandsten og bakteriebelægninger, så tandkødet bliver sundt igen, men man må også selv forbedre renholdningen, så bakterierne bliver fjernet dagligt – og det kan tandlægen og tandplejeren / klinikassistenten instruere i.

Tandkødsbetændelse

Gingivitis (tandkødbetændelse) opstår, fordi tænderne ikke bliver holdt tilstrækkeligt rene. Bakterierne sætter sig fast i overgangen mellem tænderne og tandkød og er årsagen til, at tandkødet bliver betændt. Hvis betændelsen ikke bliver standset, vil den arbejde sig ned langs tandroden og angribe tandknoglen, og så har man udviklet paradentose, som kræver en paradentosebehandling. Denne kan være fremskreden, uden at man selv kan mærke det – bortset fra blødningen ved tandbørstning.

​Du kan læse mere om kirurgisk paradontosisbehandling.

Bestil tid til en paradentosebehandling hos os

Plages du af paradentose, kan det være nødvendigt med en paradentosebehandling. Kontakt os i dag på telefon 36 70 45 56, e-mail kontakt@tandlaegerne-venge.dk eller bestil tid til en paradentosebehandling hos os i Rødovre nær Brønshøj og Vanløse online.