TANDBLEGNING​

Tandblegning – få et smukt hvidt smil

Dit smil er det bedste visitkort! Når vi møder andre mennesker er vores smil og derved tænderne vigtigt for vores førstehåndsindtryk. De fleste mennesker oplever at deres tænder med tiden får misfarvninger og bliver mere gullige eller mørke som resultat af de drikkevarer og fødevarer vi indtager. Drømmer du om hvidere tænder kan tandblegning være den rette løsning!

 

 

payment

Pris fra 2.500,- DKK

Tid: 45 min

Typer af tandblegning

Man skelner generelt mellem hjemme- og klinikblegning, hvor den overordnede forskel i processen er koncentrationen i blegegelen. Hos Tandlægerne Venge tilbyder vi hjemmeblegning.

 
Hjemmeblegning

betyder, at du får skinner med hjem og selv skal stå for blegningen. Anvendes blegning ved med skinner bleges alle tænder på samme tid. Ved udlevering af skinner og blegegel søger vi for at du for en grundig instruktion og vejledning samt information om hvilke forholdsregner du skal tage. Normalt vil man skulle gå med blegeskinne i 2-3 timer pr. dag. Netop fordi du selv skal stå for blegeprocessen er der risiko for at noget af gelen sluges og for ætsninger af tandkødet.

Klinikblegning

foregår på klinikken, og foregår med en mere koncentreret blegegel som oftest består af 20-35% brintoverilte. 

Vores Anbefaling

Det er vær at bemærke at ikke alle tænder kan bleges og derfor råder vi dig til at kontakte en tandlæge. Tandlægen vil vurdere mulighederne for tandblegning og give en tandfaglig anbefaling. Blegningen har generelt en god holdbarhed og holder ofte i årevis. Holdbarheden er dog i høj grad afhængig af patientens livsstil og indtag af drikke-og fødevarer.,

Hvorfor opstår misfarvninger?

Misfarvninger af tænder opdeles typisk i uorganisk og organiske misfarvninger. De uorganiske misfarvninger kan stamme fra tandens dannelse og opstår på grund af arvelige sygdomme, slag eller påvirkning af medicin. Uorganiske misfarvninger ligger dybt i tanden og kræver derfor ofte ekstra blegninger. Organiske misfarvninger er de mest almindelige. De opstår fordi farvestoffer i vores mad og drikkevarer trænger ind i tanden overflade. Det er især rødvin, gulerødder, te, kaffe og rygning, der fremmer misfarvninger.

Med alderen misfarves tænder fordi der dannes mere dentin under tandens emalje. Med tiden bliver tandens emalje tyndere og dentins gullige farve bliver tydeligere. Hvis misfarvningen udelukkende skyldes slid og aldrig af tænderne, er det ikke muligt at blege tænderne.

Det skal du være opmærksom på

Før behandlingen påbegyndes foretages en vurdering af dine tænder. Det er ikke alle tænder, der tager lige godt imod en tandblegning. Derfor er det vigtigt, at du vælger at tage kontakt til en specialist, som kan hjælpe dig med at finde den rette løsning for dig.
Blegningen virker kun på naturlige tænder, så hvis du har tænder med porcelænsfacader, vil disse tænder ikke blive bleget. Dog er det muligt at få skiftet sine porcelænsfacader, så de matcher de nye blegere tænder. En tand, hvis rodkanal er fuldstændig tillukket, har ikke den samme farve som en tand med normal rodkanal men er mere opaque (nærmest gullig i farven) – her nytter det ikke at komme blegemiddel på emaljen (ydersiden), da farveændringen er sket indefra! En tand, som er misfarvet på grund af forstyrrelse af det hårde tandvæv (emaljen) under tandens dannelse, kan heller ikke uden videre bleges på overfladen, da misfarvningen sidder i de meget dybere lag. En rodbehandlet tand er meget ofte meget mørkere end en ikke-rodbehandlet tand. Her kan blegningen heller ikke foretages på tandoverfladen, da “misfarvningen ” også kommer indefra. Her må man åbne tanden op og skaffe sig adgang til rodfyldningen, fjerne noget af denne og efterfølgende komme blegemiddel op i kanalen, som herefter aflukkes og forsegles tæt. Dette kan ske på én gang eller oftest ved 2 eller flere seancer, før resultatet af blegningenen tilfredsstillende. Af og til kan det ikke lade sig gøre at nå frem til det ønskede resultat. Man må så overveje andre behandlingsmuligheder som f.eks. Plastfacade, porcelænsfacade og porcelænskrone.

Ud over tandblegning, tilbyder vi også usynlig tandretning med Invisalign samt traditionel tandregulering.

Bemærk, at vi i følgende situationer afstår fra at blege dine tænder trods tændernes egnethed og umiddelbare behov: