Tandbro

Hvorfor en tandbro

Har du tabt en tand eller været nødsaget til at få foretaget en tandudtrækning kan den mistede tand erstattes med en bro.

payment
Pris fra 3.425 DKK
Time: 110 min

Hvad er en tandbro

En bro er en kunstig tand, der fungerer som erstatning for den manglende tand. En bro består af to enkelte tandkroner, som fungerer som bropiller. En bro fastsættes på nabotænderne, der slibes til så de to kroner kan påmonteres. Mellem disse kroner fastsættes kunstige tænder fast, som når monteret svæver mellem bropillerne og udfylder mellemrummet hvor den gamle tandsad. Afhængig af hvor mange tænder der mangles kan bropillerne udgøres af implantater. Læs mere om implantater her (Indsæt link til underside). Både kronerne og den svævende tand formes så de ligner naturlige tænder.

Tandbro eller implantat

Valget mellem en bro eller et implantat beror i høj grad på nabotændernes beskaffenhed. En bro er afhængig af at kunne blive fæstnet på nabotænderne. Hvis nabotænderne er raske og aldrig har været ramt af caries vil tandlægen som udgangspunkt fravælge af beskadige disse med slibning og i stedet anbefale et implantat. Der er ingen grund til at beskadige en sund tand da det altid må foretrækkes at bevare egne tænder. Er der imidlertid ikke tilstrækkelig kæbeknogle til at kunne indsætte et implantat vil en broløsning være bedste mulighed – også selvom nabotænderne er raske. Så frem nabotænderne er destruerede eller forsynet med fyldninger vil man i højere grad vælge en bro. Det skyldes at man fortsat har tændernes rod fastnet i knoglen og på den vis slipper for et kirurgisk indgreb. Samtidig vil nabotænderne nyde gavn af at få den omsluttede krone, der på den måde beskytter den beskadigede tand.

For at en bro imidlertid kan være en mulighed skal man som minimum har 2 nabotænder broen kan fæstnes på. Er dette ikke tilfældet vil man bygge bropillerne med implantater og bygge broen op om disse.

Holdbarhed og vedligeholdelse

For at opnå længst mulig levetid for broen er det vigtigt at den vedligeholdes. Holdbarheden på en tandbro er typisk 10-15 år forudsat at du opretholder en god og sund mundhygiejne og går regelmæssigt til tandlægen.

Vedligeholdelse af en tandbro består i at rense broen hver dag med tandtråd og holde de resterende tænder rene så der ikke opstår caries eller tandsygdomme.

God mundhygiejne opnås ved daglig tandbørstning, brug af tandtråd og indtagelse af sund kost. I vores klinik i Rødovre, nær Brøndbyøster, er vi altid klar til at hjælpe med gode råd og vejledning, så du kan passe bedst muligt på dit smil.