TANDREGULERING

Invisalign tandregulering

Invisalign er et moderne, aftageligt og usynligt bøjlesystem, der effektivt retter dine tænder. Hos Tandlægerne Venge i Rødovre udfører vi Invisalign GO, som retter de første 5 tænder i hver side af over- og undermunden. Det er effektiv tandretning med en usynlig bøjle, som sikrer dig et lige tandsæt på skånsom og diskret vis.

Tandregulering med Invisalign i Rødovre består af en serie af aftagelige plastskinner. Når du indleder et behandlingsforløb, tager vi aftryk og røntgenbilleder af din tandstilling, som vi bruger som udgangspunkt for fremstilling af dine individuelle plastskinner. Fra start laver vi en Invisalign-behandlingsplan, som viser dig, hvilket resultat vi arbejder hen imod. Det sker ved hjælp af avanceret 3D computerteknologi.

Skinnerne fremstilles af et termoplastisk materiale, der er stærkt. Det præcise antal skinner afhænger af, hvilke tandstillingsfejl der skal rettes. Fælles for alle skinner er, at de ved hjælp af et kontrolleret tryk gradvist rykker dine tænder i den ønskede position. Hver skinne skal benyttes i to uger, hvorefter du skal skifte til en ny. Et behandlingsforløb med Invisalign varer som regel mellem 6 og 18 måneder.

Invisalign kan nemlig anvendes i behandling af en lang række tandstillingsfejl i både overmunden og undermunden. Invisalign kan blandt andet rette: mellemrum mellem tænderne, overbid, underbid, dybt bid, krydsbid.

Da Invisalign er en aftagelig bøjle, kan du tage den ud af munden, når du skal spise, drikke og børste tænder. Derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt madrester sætter sig fast i din bøjle, mens du spiser. Du skal blot bære skinnerne mellem 20 og 22 timer i døgnet. Du skal desuden børste og skylle skinnerne to gange dagligt i lunkent vand. Vi tilbyder også klassisk tandregulering.

En anden stor fordel ved tandregulering med Invisalign i Rødovre er, at skinnerne er gennemsigtige. Det gør behandlingen meget diskret, og folk omkring dig kan altså ikke se, at du er i gang med tandregulering. Mange patienter er naturligt bekymrede for, om tandregulering går ud over deres taleevne. Men med Invisalign i Rødovre skal du ikke bekymre dig om dette. Du kan tale helt normalt med skinnerne i munden – oftest kræver det kun lidt tilvænning.

Kosmetisk tandregulering

Over de senere år er der kommet mere fokus på kosmetisk tandregulering. Flere har tidligere fravalgt at få foretaget tandregulering for at undgå at skulle bære ”togskinner”. I dag findes der dog flere muligheder for at rette mindre tandstillingsfejl og opnå et smukt smil med brug af usynlige skinner.

Hos Tandlægerne Venge tilbyder vi tandregulering ved brug af Inman Aligner. Er du utilfreds med dine tænders udseende eller tandstilling så spørg din tandlæge om mulighederne – vi er altid klar til at hjælpe dig med at få et smukt smil!

Oftest er det med udgangspunkt i et kosmetisk ønske at tandretning overvejes, men tandlægen kan også foreslå det af faglige og sundhedsmæssige årsager. Unormale skæve tænder kan give anledning til fysiske gener og medfører behov for facadebehandling af andre tænder på et senere tidspunkt. Derfor vil en tandretning være en forebyggende behandling.

Inman Aligner giver mulighed for at få rettet skævheder på de forreste tænder. Tænderne drejes gradvist på plads ved hjælp af usynlige bøjler. Et typsik behandlingsforløb vil dtrække sig over 6-16 uger hvor der løbende skiftes mellem forskellige bøjler. Skinnen er løs og man kan have skinnen ude af munden i op til 6 timer dagligt. Behandlingen er særdeles effektiv og behov for facader og lignende behandlinger reduceres.

Det er værd at bemærke at ikke alle tænder vil kunne rettes med Inman Aligner. Vores tandregulering i Rødovre tager derfor udgangspunkt i en indledende undersøgelse. Her vil vi både undersøge dit tandsæt og tage en grundig snak med dig om, hvorfor tandregulering er vigtigt, samt hvordan det kan hjælpe dig.

Bideskinne

Bideskinne – god løsning hvis du skærer tænder
Skærer du tænder – så kan en bidskinne være en mulig løsning. Kom forbi vores klinik i Rødovre og hør mere om mulighederne for bidskinne.

Mange mennesker oplever spændingshovedpine omkring kæbeleddet og ømhed ( ”TMD”-symtomer” (temporær mandibulær dysfunktion). som følge af at man skærer tænder. Mange er dog ikke klar over at det skyldes at man skærer tænder. Endvidere kan tænder der skærer mig hinanden også medføre ømme muskler i købeleddet. Dels er lyden af skærende tænder en plage for omgivelserne, dels bliver tænderne slidt, og det er en skade, der er svær at rette op på. Får man ikke som ung afhjulpet tænderskæren med eksempelvis en bideskinne, kan man risikere, at tænderne bliver ødelagt, inden man bliver gammel. Derfor er der al mulig grund til at gøre noget ved det i form af en bidskinne.

Årsagen til at man skærer tænder, skyldes hos nogle fejl i biddet, og for andre er det at skære tænder blot en dårlig vane eller et udslag af stress eller anspændelse. Der kan være meget at vinde med at benytte bidskinnen. En bidskinne kan samtidig forebygge eller standse eventuel nedslidning af tænderne. Typiske symptomer ved ”TMD” kan være:

• Hovedpine eller migræne (særligt om morgenen).
• Stivhed i kæbeled.
• Smerter i kæberegionen.
• Følelse af at være uudhvilet, når man vågner om morgenen.
• Spændinger, stiv i nakken, andre diffuse symptomer i samme region.
• Isninger i tænder.
• Ofte ses karakteristisk slid på tænderne.

Hos Tandlægerne Venge anvender vi NTI bideskinne. Skinnen tilpasses individuelt, men udelukkende med kontakt i fortandsområdet. Fremstilling og tilpasning af NTI-skinnen sker på et og samme besøg og går normalt fuldstændig problemfrit, hvorfor behandlingen også er noget billigere end behandling med den traditionelle bideskinne, hvor tilpasningen er mere tidrøvende og oftest involverer laboratoriets tandteknikere. Her kan du kan læse mere om bideskinner.